10.11.09

Krep Tarifi

Pişirme süresi: pişmeden ve piştikten sonra saate bakılır, aradaki fark pişirme süresidir.
Malzemeler:
önce anne aranır:
-annecim bu krepte hangi malzemeler vardı ya?
-un, süt, yumurta biraz da tuz. karbonat var mı? varsa biraz ondan da ekleyebilirsin.
-tamam annecim sağol, görüşürüz
Hemen akabinde acaba ölçüsü neydi diye düşünülür ve ufak bir google gezmesine çıkılır.
1 Su bardağı un
2 su bardağı süt
vesaire...
demek ki 1e 2 olcakmış denir ve 2 su bardağı un ile 2 su bardağı süt konulur, çünkü sadece 2 bardak süt kalmıştır. kalanına su ilave edilir.
yumurta ve tuz da eklenerek güzelce çırpılır. evinizde çırpıcı yoksa çıkın dışarıdan bi tane alın, veya hiç girişmeyin bu işe.
bir kaşık yardımıyla bütün malzemelerin iyice karışması sağlanır, yarım saat sadece karıştırılır.
ısıtılmış tavaya yağ konmaz çünkü krep harcının içine zaten konmuştur ve yağsız tavada kızartılmalıdır.
bir kepçe harç alınır ve tavaya dökülür.
ilk krep mutlaka parçalanmalıdır, çünkü öyle süre gelmiştir.
ikinci krep de güzelce parçalanarak piç edilir (afedersiniz)
bu iki krep olmaya çalışmış parçalardan ders alınarak, ne kadar pişirileceği ve tavaya az da olsa yağ konması gerektiği anlaşılır.
3. krep olmuştur artık, daha doğrusu ilkidir.
mutlu olunur.
4. krepte koyduğunuz azıcık yağ (ki bir öncekine koyduğunuzun aynısıdır) yetmez ve tavaya yapışır. düzeltmeye çalışıcam derken iyice talan edilir.
biraz ilerledikçe harcın az olduğu farkedilir.
hemen bakkaldan yumurta ve süt alınır, 1e 2 olcak şekilde un, süt, yumurta, yağ ve tuz üstüne eklenir. tekrar kaşık yardımıyla uzun süre çırpılır.
tavada birkaç krep daha parçalanır.
parçalanmayan kreplerin bir kısmı başka bir tabağa alınır, diğer kısmı tavada havaya atarak çevirme yöntemi ile yere düşürülür.
2-3 tane daha krep yapıştıktan ve parçalandıktan sonra skerler denir
tavaya bol yağ eklenir
kızgın yağda krepler bir bir pişirilir ve servis tabağına alınır.
yanına içine doldurup kıvırmak için güzel bir salata yapılır.
sıcak ama soğumuş bir şekilde servis yapılır.
afiyet olsun.

sadece 2,5 saat içinde yapabileceğiniz bu kolay ve hiç uğraştırmayan tarifi sakın evinizde denemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hmm, demek öyle.